Преработените версии на класически игри от каталога на Activision се оказаха изненадващо успешни и компанията вече обмисля възраждането по подобен начин и на други заглавия, чиито права държи.

Това разкри изпълнителният директор на Activision Боб Котик, който заяви, че преработките имат значителен дял за приходите на компанията, и прикани феновете да очакват нови бъдещи анонси. Котик имаше предвид конкретно успеха на трилогията Crash Bandicoot, от която бяха продадени над 10 милиона бройки, както и тази за Spyrо.

Успехът на двата платформъра може да доведе до нови игри в техните поредици, а като един от най-големите издатели в гейминга Activision има богат каталог от неизползвани IP-та, които могат да бъдат съживени с относително малко усилия. За съжаление Боби Котик не се ангажира с конкретни заглавия, но вече от известно време се говори за римастър на Call of Duty: Modern Warfare 2. Все пак Котик загатна, че двете ретро колекции могат тепърва да получат допълнително съдържание.

Засега акцентът пада предимно върху Activision, но половинката Blizzard също има богат римастър материал, като се започне от класическата RTS стратегия StarCraft и се стигне до Warcraft 3.   

Виж още: Две страхотни игри ще зарадват iOS геймърите съвсем скоро