Физиономията му може да не ви е позната, но сте чували гласа му безброй пъти – Чарлз Мартине озвучава гейм иконата Mario в десетки игри на Nintendo.  От 1990 г. насам Мартине дава гласа си на героя в огромен брой игри за домашни и портативни конзоли и почти три десетилетия по-късно продължава да го прави. Със скорошната поява на хита Super Smash Bros. Ultimate за Switch, Мартине успя да постигне изключителен момент.

Според Книгата на рекордите на Гинес – глобален авторитет по рекордите от 1955 г. насам – Чарлз вече официално държи световния рекорд за най-много озвучавания в игра на един и същ герой. За да бъдем по-точни, към 7-ми декември 2018 г. той е дал гласа си на Mario в точно 100 игри.

Вълнуващо е, че постижението става именно с появата на Super Smash Bros. Ultimate, която е не само сред най-добрите игри на годината, но и едно от най-емблематичните заглавия в каталога на Nintendo. Можем само да се надяваме, че Чарлз Мартине ще продължи да ни радва още дълго в амплоато на симпатичния водопроводчик в син гащеризон.