Мнозина останаха шокирани, когато стана ясно, че Sony и Microsoft ще работят по обща технология за стрийминг, но преди някой да започне да си въобразява нещо, екипът на PlayStation иска да ни увери, че краят на света не наближава и на този анонс не трябва да се гледа сензационно.

Не съществува ситуация, в която платформите PlayStation и Xbox се комбинират“, казва шефът на PlayStation Джим Раян в интервю за Financial Times. „Двете платформи ще останат отделени със собствена идентичност, марки и фенове.“  

Макар да е трудно да предположим, че мнозина са се излъгали да повярват в потенциално сливане между PlayStation и Xbox, първоначалният анонс, че Microsoft и Sony ще работят заедно по облачна технология, предизвика значително объркване. Раян обаче е категоричен, че PlayStation ще продължи да тежи на мястото си и с времето само ще подобрява собствената си облачна платформа. Геймърите добре знаят, че през годините Xbox Live винаги е била по-стабилната онлайн платформа и ако PlayStation може да извлече нещо то тази сделка, то това е преди всичко опит.

Какви обаче са ползите за Microsoft? Гигантът се ориентира все повече в посока на това да предлага игри и услуги, независими от конкретна конзола и най-вероятно ще разширява още повече собствената си програма xCloud.

Каквото и да имат предвид двата ветерана в гейминга, то трябва да е добро, защото Google се готви да вдигне оборотите в стрийминга със собствената си платформа Stadia.   

Виж още: Уличният футбол се завръща във FIFA 20 на 27 септември

Тагове: