С приключването на 2021 Nintendo сподели 22-те най-играни заглавия за Switch през отишлата си година от геймърите в Европа.

Тъжно и без изненада на първо място е не друго заглавие, а Fortnite. Популярната онлайн игра продължава да бъде пазарен лидер, въпреки че трудно може да бъде определена като сериозно заглавие. Не по-малко тъжен е фактът, че много от заглавията в класацията всъщност са излезли през предишни години. Такъв е случаят с Animal Crossing: New Horizons, която е на второ място, а излезе през 2020 г., и Minecraft, която е на трето място.    

Всъщност, ако искате да видите игра от 2021 г., която е играна достатъчно много тази година, трябва да стигнете чак до 12-о място, където е Pokemon Unite. Такива са още Monster Hunter Rise на 13-о място и Super Mario 3D world + Bowser’s Furry на 20-о място. За съжаление това също е упражнение по оптимизъм, защото Pokemon и Monster Hunter са едни от най-скучните и консервативни като формула поредици, в които новите игри не се отличават много от предходните, докато Super Mario 3D World, която иначе е прекрасен триизмерен платформър, всъщност е Wii U игра; новото е само добавката Boswer’s furry, която дава само няколко часа ново съдържание.       

По-долу може да видите пълната класация:

1. Fortnite
2. Animal Crossing: New Horizons
3. Minecraft
4. Pokemon Sword
5. Pokemon Shield
6. Zelda: Breath of the Wild
7. Mario Kart 8 Deluxe
8. Rocket League
9. Super Smash Bros. Ultimate
10. Super Mario Odyssey
11. FIFA 21 Legacy Edition
12. Pokemon Unite
13. Monster Hunter Rise
14. New Super Mario Bros. U Deluxe
15. Super Mario Party
16. Pokemon: Let’s Go, Pikachu
17. Pokemon: Let’s Go, Eevee
18. Splatoon 2
19. FIFA 20 Legacy Edition
20. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury
21. Super Mario Maker 2
22. Luigi’s Mansion 3

Снимка: Nintendo

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)