Прочулата се група английски спекуланти, която успя да закупи цели 3500 PlayStation 5 конзоли, вече е успяла да продаде над 2400 от тях, натрупвайки солидна печалба – нещо, за което групата казва, че не съжалява, защото много от нейните членове са имали финансови проблеми.

Към момента Facebook страницата на групата се хвали, че до момента нейните спекулации с различни стоки са ѝ донесли над два милиона долара печалба. Преди да се ориентира към PlayStation 5, групата е препродавала маратонки и спортни стоки. Мнозина обаче критикуват спекулантите за това, че гонят бърза печалба с PlayStation 5 в момент, когато конзолата се намира толкова трудно на пазара.

В свое изявление групата казва:

„Много от нашите членове пострадаха финансово заради пандемията. Благодарение на дейността ни тези хора могат да си платят сметките, да сложат храна на масата и да купят коледни подаръци на децата си. Може да е неприятно, че някое дете няма да получи PlayStation 5 тази Коледа, но пък иначе друго дете нямаше да получи нищо. Нямаме никакви разкаяния.“

Снимка: Sony

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви