„Междузвездни войни“ (Star Wars) празнува 40 години. И това дори не е най-впечатляващо. Светът, създаден от Джордж Лукас, е толкова необятен, толкова вълнуващ, че поредицата е нещо повече от космическа опера – това е Сага, която не спира да ни изумява. Днес е време да го направи отново.

Този декември очакваме по кината Епизод VIII, който носи името The Last Jedi ("Последните джедаи"), а днес вече имаме и първия трейлър за него. Краткият клип, макар и да не разкрива сериозни детайли от историята, има всичко необходимо, за да подхрани допълнително любопитството ни. По-голямата част от действието в него се развива на планетата Ahch-To, на която приключи действието в „Силата се пробужда“. Именно на нея Рей (Дейзи Ридли) откри Люк Скайуокър (Марк Хамил), а сега е време героинята да премине през истинско обучение. Или поне за това загатват кадрите в краткия клип. Може би по-интересното е, че в неговия край самият Люк казва, че е дошло време за края на джедаите. Какво точно означава това, ще разберем на 15 декември, когато е премиерата на The Last Jedi.

Междувременно в трейлъра виждаме Фин (Джон Бойега), който най-вероятно е в лечебна капсула, Поу Дамерон (Оскар Айзък), който се измъква от експлозии, кадри на битки и, разбира се, Първия орден. В трейлъра присъствието на Кайло Рен (Адам Драйвър) е малко, но със сигурност той ще има голяма роля във филма. Въпреки че злодеят, син на Хан Соло и генерал Лея Органа, раздели феновете в оценките си за него, мога да го определя като един от най-вълнуващите персонажи в поредицата. Причината е, че Кайло Рен е от онзи тип злодеи, които са не просто лоши. Той имаше своята вътрешна битка – между добро и зло, между тъмната и светлата страна на Силата. Неговото решение предопредели края на един от най-обичаните герои в Сагата, а сега е време да проследим последиците от това.

Първият трейлър на The Last Jedi следва политиката на The Force Awakens – достатъчно вълнуващи моменти, без да се разкрива историята на филма. Тактика, която наистина се отплати. Този път обаче имаме нещо повече – повече джедаи и повече от Силата. И това е страхотно.

Още от Play