Анонсът на новата Star Wars: Squadrons бе посрещнат с вълнение, но и с притеснение от феновете, които се страхува, че ЕА ще опорочи заглавието с микротранзакции, както това се случи в повечето от предишните Star Wars игри. Първоначално издателят и студиото ЕА Motive изтъкнаха, че всички екстри в Star Wars: Squadrons ще може да се отключват с игра, но сега вече е ясно, че дори и да искате да платите допълнително, просто няма да можете.

Шефът на студиото Мич Дайър обяви, че в играта няма да има никакви микротранзакции и че Star Wars: Squadrons не е замислена като Game as a Service. Това означава, че срещу вашите пари за еднократна покупка ще получите абсолютно всичко, което галактическото приключение може да предложи. 

Според студиото на теория може да се предложи допълнително съдържание, за което феновете да плащат отделно, но това не е начинът, по който той иска да представи играта.

„Star Wars: Squadrons е замислена като пълно и самостоятелно изживяване, така както е“, казва той.

Star Wars: Battlefront II беше критикувана доста, след като ЕА направи отключването на най-ценните предмети почти невъзможно без допълнително плащане. В този смисъл създателите на Star Wars: Squadrons изглежда са се поучили от грешките си и можем да се надяваме, че по-ниската цена и това обещание ще задържат играчите в нея за по-дълго време.

Виж още: Публика от FIFA ще създава атмосфера във Висшата лига