На CES 2014 Alienware представи първата си Steam конзола, но без да влиза в детайли и да казва крайни дати за поява й. Днес от Dell официално обявиха, че Alpha, както е името на модела, ще бъде налична за продажба през ноември 2014 година. Това означава, че съвсем скоро геймърите ще могат да си гарантират достъп до цялата Steam библиотека чрез системата, създадена да предостави PC гейминг изживяване във всекидневната. „Alienware Alpha съчетава отворена екосистема и гъвкавостта на РС гейминга с лесен за използване интерфейс на конзолата“, обясняват от Dell в прессъобщение. От Alienware залагат на безжичен контролер Microsoft Xbox 360 за Windows.

На пазара ще бъдат налични различни хардуерни конфигурации, които започват от процесор Dual-Core i3, 4 GB RAM, 500 GB вътрешна памет и достигат до системи с процесор Intel Quad-Core i7, 8 GB RAM, 2 TB вътрешна памет, 802.11AC безжичен адаптер и GPU, базирано на Nvidia Maxwell.

Потребителският интерфейс (Alpha UI) ще предоставя интуитивен интерфейс, удобен за ползване без нужда от клавиатура и мишка, но и бърз достъп до Steam, както и поддръжка на Steam Big Picture Mode. Конзолата Alienware Alpha ще бъде достъпна за закупуване в целия регион на ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка) от ноември 2014 г.

Тагове: