Тези дни просторните офиси на известното студио Telltale Games се превръщат в невероятно пусти зали и кабинети, сякаш като декор от поредния хорър филм. От 250 служители на студиото 225 вече са уволнени и шепата останали ще се нагърбят с наглед непосилната задача да довършат малкото останали задължения към партньорите му.

С други думи създателите на The Walking Dead, The Wolf Among Us, Batman: The Enemy Within и Guardians of the Galaxy: The Telltale Series на практика приключват съществуването си.

Е, студиото все още работи, макар и само за да довърши най-важните задачи, но това е само въпрос на време. След това финансовата тежест става наистина нетърпима въпреки факта, че повечето игри на Telltale се приемаха добре.

Кризата означава, че няма да видим нито играта по Stranger Things, която то трябваше да прави за Netflix, нито The Walking Dead: The Final Season. Точно така, може би най-хитовата му серия ще остане завинаги като недовършена игра. Първият епизод от The Final Season излезе през август, а вторият е насрочен за края на септември - и това е.

Всъщност единственото заглавие, към което остатъкът от служителите имат ангажимент, е Minecraft: Story Mode.

Telltale Games е основано през 2004 г. от бивши разработчици в LucasArts, а първата му игра е Telltale Texas Hold’em, преди да се насочи към интерактивни приключения по лиценз.

Тагове: