Огромният потоп от джаджи на CES обикновено се опитва да предскаже как ще изглежда технологията от потребителския клас в дневните в близкото бъдеще. Но след година като 2020 сгъваемите телевизори и съраунд звуковите системи изглеждат по-малко интересни от по-належаща категория: технология, която да помогне на хората да излязат навън по време на продължаваща пандемия.

Ето защо всички гледат Razer Project Hazel: може би най-високобюджетната концепция за маска за лице, която сме виждали, откакто COVID-19 започна да опустошава света. Тази концепция за маска N95 беше разкрита като част от линията на Razer за CES продукти, ориентирани към геймърите, като се появи като изненадващо предложение заедно с обичайните оферти на компанията за лаптопи и периферни устройства за игри.

Razer твърди, че това изобщо не би трябвало да е изненадващо, тъй като компанията е пренасочила поне една от производствените си линии, за да произведе над милион еднократни маски за лице с хирургически клас през 2020 г. След това някой в компанията е решил да отиде още по-нататък и да направи нещо, което прилича на фантастична геймърска мишка с LED светлини... за вашето лице. Project Hazel незабавно подчертава афинитета на компанията към адаптивни осветителни мрежи благодарение на два светлинни пръстена, които поддържат 16.8 милиона цвята, обикаляйки вентилационните отвори на маската. Няма да бъдем шокирани, ако Razer в крайна сметка позволи на геймърите да синхронизират тези маски със своите мишки и клавиатури.

Системата, така както се рекламира, ще включва активна вентилационна система, чиито прорези влизат в заряден кейс, който има дублираща функция като ултравиолетов дезинфектант. Силициевият предпазител би запечатал бузите и носа на потребителите, докато системата за модулация на гласа и прозрачното пластмасово лице поддържат силата на говора - неща, които абсолютно няма да намерите в маска от плат със стандартно производство. 

Снимка: Razer

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома

Тагове: