Дни преди края на годината нов слух направи 2019 г. още по-вълнуваща. Поне за почитателите на хибридната конзола Swtich. Според слуха обичаната екшън ролева игра The Witcher 3 ще получи изненадващ порт за Nintendo Switch.

Информацията идва от френска търговска верига, която публикува оферта на сайта си. Тя веднага разбуни духовете на геймърите, които започнаха да спекулират дали наистина е възможно толкова графично силна игра като The Witcher 3 да бъде редуцирана в разумни граници, за да върви добре на хибридната конзола. Въпреки че мнозина побързаха да възразят, че това е технически невъзможно, не трябва да бързаме да отхвърляме идеята. Практиката показва, че не бива да сравняваме компютър и конзола с еднакви параметри – така например GTA V върви на конзолен хардуер от 2005 г., но няма как да тръгне на компютър със сходна конфигурация; опитайте да подкарате Uncharted 3 на РС с 512 MB RAM и бързо ще разберете, че това е невъзможно, докато PS3 има същото количество оперативна памет и го прави без проблем. Причината е, че при конзолите целият хардуер и софтуер се оптимизират с една-единствена цел – подкарването на игри – и съществува само една конфигурация, с която разработчикът трябва да се съобразява.

Switch вече получи портове на някои много тежки актуални заглавия като Doom и Wolfenstein, така че с правилна оптимизация и компромиси портативната версия на The Witcher 3 не изглежда невъзможна.  

Ако това наистина стане, ще имате още един повод да посетите мрачния свят на Гералд. При това в движение.

Тагове: