2019 г. вече си отива, но вече имаме още един претендент – може би не най-добрата, но със сигурност за най-оригиналната игра за годината. AI Dungeon 2 е текстово приключение, създадено от програмиста Ник Уолтън, което ви позволява да направите и кажете всичко, което пожелаете.

Точно така, всичко. Докато всички останали игри са ограничени от своя сценарий и правила, AI Dungeon 2 използва Open AI, за да създава безкрайни светове, ограничени само от вашето въображение.

В самото начало AI Dungeon 2 ви дава няколко базови настройки, но оттам насетне имате абсолютна свобода. Играта ви позволява да станете божество, да направите социални промени, да спите с враговете си или пък да пиете едно питие с тях. В Twitter вече се въртят много истории за това, в каква посока са се развили изиграванията на различни хора. Да, съществуват базови условия за победа, но според това, какво ще изберете в хода на играта, вашето приключение може да се отклони значително от предварителния си курс.

Ако се чудите на цифрата 2 в заглавието, AI Dungeon 2 наистина е продължение, като първата част използва машинно обучение, за да генерира своя текст. В новата игра обаче все пак имате базова постройка и безкраен брой възможности пред вас.

Виж още: Два нови Xbox-a през 2020?

Тагове: