Когато става въпрос за РС игри, ray tracing все още е горещата дума. Зад понятието стоят ново поколение ефекти като сенки, светлини и отражения, които могат да изглеждат доста по-реалистично от това, което е технологично възможно в момента.

Въпреки това настоящото внедряване на тази технология в потребителските персонални компютри има някои недостатъци. За начало ще ви е необходим скъп графичен процесор от серията RTX от Nvidia, за да се възползвате от него в най-новите игри, а дори и тогава разрешаването на функции на RTX често води до неприятен удар по производителността.

Не много отдавна Crytek се опита да покаже на света, че красивото съдържание, проследявано в реално време, е възможно, без да бъде заключено в екосистемата на Nvidia, чрез своята хардуерно-агностична технологична демонстрация „Neon Noir“ (способна да работи и на AMD, и Nvidia системи).

А сега се оказва, че тя дори надхвърля царството на настолните компютри.

В интернет се появи информация, че Neon Noir демото вече върви на най-новото поколение мобилни устройства Samsung Galaxy. Специализираният гейм форум Reset Era публикува изтекла програма за Game Developers Conference през март. На събитието очевидно ще се говори за силата на Vulkan при графичните процесори Mali и ще бъде представена практически визуализация на новия Android GPU Inspector, който помага за визуализиране и подобряване на използването на системните ресурси, когато е необходим всеки грам от производителността.

Ray tracing, подобен на демонстрацията на Neon Noir (може би с по-ниско качество) на устройства с Android?

Звучи адски вълнуващо!

Виж още: Майстор на кървавия хорър ще прави филма по Borderlands

Тагове: