Fortnite представи нов emote, вдъхновен от Rickrolling меметата, и това е гениално! Представлява част от действителната песен на Рик Астли, "Never gonna give you up", а в играта героите танцуват точно както певеца в музикалното видео. Emote-ът, наречен "Never gonna", е наличен в магазина на Fortnite и струва 500 V-долара, което приблизително се равнява на около $5.

Добавката е не само забележителна, заради това че е едно от най-известните мемета, но и защото това е първото Fortnite меме, който е съпровождано от известна песен. В края на 2018 г. Еpic Games бяха ударени с редица съдебни дела, твърдящи, че компанията е откраднала популярни танцови движения и ги продава като Fortnite emotes, включително един танц от Fresh Prince of Bel-Air на Алфонсо Рибейро.

Към момента повечето от тези дела са замразени. Интересното е, че хореографските танци могат да бъдат защитени с авторски права, а индивидуалните танцови движения - не. Но авторското право за песните е изключително добре установено, така че Epic вероятно е взел лиценз от Рик Астли за този нов emote.

Виж още: Термичните пасти – какво представляват и как могат да помогнат на конзолата, компютъра или видеокартата ви да работят по-добре? 

Тагове:
Още от Play