Зорки потребители на Steam откриха загадъчна нова страница на сайта за нещо, наречено Valve Index, което обещава да се окаже нов шлем за виртуална реалност, който компанията ще анонсира през май.

Дизайнът и описанието на шлема съвпадат с изтекли снимки от миналата година, които тогава привлякоха вниманието, защото дойдоха с новината за нова Half-Life игра. Според слуховете тя трябва да бъде предшественик на култовата поредица и да бъде създадена специално за виртуална реалност.

Сред техническите параметри, за които се спекулира относно новия шлем на Valve, са 135-градусов зрителен ъгъл, както и специално предназначеният за VR контролер Knuckles.

Преди това Valve си партнира с НТС за създаването на шлема Vive, но очевидно компанията изглежда иска самостоятелно място на атрактивния VR пазар. Наскоро във Valve имаше неприятни уволнения, които засегнаха именно VR подразделението, но близки до компанията източници твърдят, че работата по шлема продължава с добро темпо, и явно това наистина е така.