Откакто миналата година Microsoft закупи компанията майка на Bethesda Zedimax, въпросът, дали The Elder Scrolls 6 ще бъде Xbox ексклузивна игра, тормозеше PS5 собствениците. Феновете изключително много се вълнуват какво ще е предстоящото космическо ролево приключение Starfield, но всички се надяваха, че добряк както Фил Спенсър няма да лиши най-популярната конзола в момента от една от най-очакваните игри в историята.

Е, изглежда Microsoft възнамерява да направи точно това.

В ново интервю Спенсър заявява, че не иска да ощетява никоя платформа, но за да се развива Xbox, компанията трябва да подкрепи конзолата с цялата си сила.

„Това се отнася за The Elder Scrolls 6 и за всяка една от нашите поредици“, казва той.

 

РС геймърите няма за какво да се притесняват – в момента Microsoft пуска всички свои игри едновременно и за РС, така че The Elder Scrolls 6 трябва да дебютира по същото време там.

Решението The Elder Scrolls 6 да не излезе за PS5 е логично от бизнес гледна точка, но феновете сякаш свикнаха с присъствието на заглавия на Microsoft на конзолата на Sony.  Едва миналата година излезе версията за PS5 The Elder Scrolls 5: Skyrim – Anniversary Edition, а The Elder Scrolls Online, Fallout 76 и Minecraft продължават да се поддържат за PS5.  

Ако сте запалени геймъри, не пропускайте да дадете гласа си в новото издание на нашите награди за дигитално съдържание. А един от вас, гласувал в HiComm Entertainment Content Awards 2021, ще може да се потопи в любимите си филми и видеоигри по неповторим начин, наслаждавайки се на картина с естествени цветове и богат контраст. Наградата през тази година е тънкият и елегантен 55-инчов Philips 4K OLED806 телевизор, който допринася с истинска дълбочина и плавни движения към съдържанието, което обичате, а Ambilight красиво допълва картината и превръща гледането в уникално изживяване.

Снимка: Bethesda

Виж още: Най-интригуващите предстоящи игри, налични само за гордите собственици на PlayStation 5 и Xbox Series X/S (ВИДЕО)