Почти 10 години след излизането на Skyrim, The Elder Scrolls 6 все още е далеч в бъдещето, но Bethesda ни даде малко повече информация за нея. Дългоочакваното продължение на Skyrim ще спечели от това, че ще се появи след предстоящата космическа сага на компанията Starfield, тъй като двете игри ще споделят един и същ енджин.

Той се нарича Creation Engine 2 и е създаден като нова технологична платформа, която да поддържа различните проекти на компанията. Въпреки тази наглед обнадеждаваща новина Bethesda ясно посочи, че следващата част от The Elder Scrolls все още е далеч от премиерата си.

„The Elder Scrolls 6 още е във фаза на дизайн и преценяваме дали енджинът може да се справи с нещата, които искаме да направим в тази игра. Със сигурност за The Elder Scrolls 6 ще добавим нещо ново към енджина“, казва шефът на Bethеsda - главният дизайнер Тод Хауърд.

Добрата новина е, че Starfield все пак има премиерна дата, която бе обявена на събитието на Xbox по време на Е3, и тя е 11 ноември 2022 г., което са точно 11 години от появата на Skyrim.

Космическата екшън ролева игра ще излезе за РС и Xbox Series X, както и ще бъде налична през Xbox Game Pass.

  

Снимка: 9to5mac

Виж още: DxOMark похвали камерата на Google Pixel 5

 

Тагове: