Много преди Microsoft да разкрие конзолата си от следващо поколение Xbox Series X, слуховете заговориха за втора, по-евтина и вероятно бездискова конзола, носеща името Lockhart. Изглежда, че това устройство ще се нарича Xbox Series S - това показва изтекла снимка на опаковката на контролера. Източник на име Zak S, цитиран от Ars Technica, успя да закупи един от новите контролери и опаковката показва, че той е създаден за Xbox Series X и S.

Източници потвърдиха пред сайта, че Xbox Series S наистина е предстоящ продукт, който все още не е обявен от Microsoft. Той ще се присъедини към Xbox Series X - системата, която беше обявена на 12 декември, но все още няма цена или точна дата на пускане. Ако традицията за именуване следва това, което Microsoft направи с Xbox One S, Xbox Series S ще бъде по-достъпна, по-малко мощна конзола без дисково устройство.

Всъщност по-ранен теч разкри, че Series S (известен още като Lockhart) ще бъде насочен към 1080p и 1440p резолюция, а не към 4K игри. За тази цел той би имал 7.5 GB оперативна памет, а не 13.5 GB, колкото са в Series X, заедно с по-слаб процесор и GPU с по-ниска производителност. Това може дори да е част от абонаментен план за Xbox All Access, който според съобщенията включва конзолата и Xbox Game Pass Ultimate срещу месечна такса.

Производителността и спецификациите все още са предположения, но в този момент можете да сте сигурни поне за името. Очаква се конзолата Xbox Series S и други детайли за програмата на Xbox All Access да бъдат разкрити някъде през август.

Снимка: Microsoft

Виж още: PlayStation 5 е тук! (ВИДЕО)

 

Тагове: