Три десетилетия и половина след прeмиерата си Super Mario Bros. продължава да чупи рекорди. Чисто ново копие на американската версия на играта от 1985 г. току-що се продаде на търг за 114 000 долара в Heritage Auctions, счупвайки предишния рекорд, отново поставен от копие на Super Mario Bros. в подобно състояние, което се продаде на търг за 100 150 долара миналата година.

Това прави тази версия на Super Mario Bros. най-скъпо продадената видеоигра до момента. Какво прави това конкретно копие толкова желано?

На първо място, то има оценка 9.4 от 10, което означава, че е в почти перфектно състояние и всичко е запечатано в оригиналната опаковка. Освен това копието е конкретна версия на американското издание, произвеждана само за период от няколко месеца. Всяка ранна NES игра от този конкретен вариант се цени особено високо.

Накрая идва и факторът носталгия: Super Mario Bros. е най-продаваната NES игра за всички времена, тя е първата част в поредицата Super Mario Bros. и в нея за пръв път се появява злодеят в поредицата Bowser.

Купувачът остава анонимен, но със сигурност е човек, който има парите и ентусиазма, за да добави тази толкова ценна игра в своята колекция.     

Снимка: Heritage Auction

Виж още: PlayStation 5 е тук! (ВИДЕО)

 

Тагове: