Nintendo анонсира новината, че предстоящият VR Labo Kit за Switch ще поддържа две от най-популярните игри за хибридната конзола - Super Mario Odyssey и The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

От разпространено кратко видео в Twitter акаунта на американския клон на Nintendo научаваме, че Super Mario Odyssey ще предложи серия от мини игри, развиващи се на териториите на три свята от играта - Cap, Seaside и Luncheon Kingdoms.

По отношение на Breath of the Wild обаче, единственото изпуснато от Nintendo е, че играта ще е съвместима с Toy-Con VR очилата. Нищо повече.

Предвид показаното от Zelda, има шанс (макар и минимален) цялото гигантско приключение да може да се изиграе във VR. Потенциален минус ще бъде изискването да се създаде нов save файл, а от там и стартиране на огромната като мащаби игра от нейното начало.

Добрата новина е, че VR поддръжката и на двете игри ще се случи още на 25 април и ще бъде напълно безплатна. Разбира се, преди това ще трябва да закупите Labo VR Kits, чиито продажби ще стартират на 12 април.

КАМЕРА ТЕСТ: Колко добре всъщност снима Huawei P30 Pro (ВИДЕО)

---

Тагове: