Една от категориите в годишната ни инициатива HiEnd ECA класация е за игра на годината, а 2016-та ще остане в историята като изключително силна в това отношение. С много усилия успяхме да сведем номинациите до шест, а оттук насетне думата имате вие. И под много усилия имаме предвид дори сериозни схватки, двубои и ултиматуми. Всеки от нас има своя фаворит, който иска да спечели. И това са наистина игрите, които ние играем, харесваме, но и сме оценили подобаващо. Добре, не само ние - това са и заглавията, които събраха безброй положителни оценки и коментари. Ако сте пропуснали някоя от тях, можете да поправите това... а и скоро наближават почивни дни.

Всъщност един от вас, гласувалите в нашите технологични награди, този понеделник ще спечели една прекрасна конзола PlayStation 4 Slim, предоставена ни с любезното съдействие на Ozone.bg. А сега е време и за игрите, за които можете да гласувате, но и които си заслужава да играете.

 

Dark Souls 3

 

Името Dark Souls отдавна се превърна в синоним на мазохистична игра, която привлича геймърите в своя капан така, както парченцето сирене неумолимо кара мишката да влезе вътре, макар да знае много добре какво я чака. Смъртта в Dark Souls е бърза, безмилостна и сладка; малцина имат нервите и целеустремеността да продължат, а онези, които са видели края на приключението, имат правото да се нарекат истински геймъри и да се радват на уважението на останалите.

Dark Souls 3 довежда тази формула до съвършенство. Поредицата вече няма тайни, но всяка една механика в нея е изпипана максимално. Знаете какво ви очаква и нямате търпение да тръгнете по пътя на обречените. Играта поставя своеобразен край на серията, поне на този етап, но какъв край само!

Играта в Ozone.bg за PS4 и Xbox One (в момента с отстъпка)

 

Doom

 

Doom е един от основоположниците на FPS жанра, но когато от последната игра е изминало повече от десетилетие, много геймъри се притесняваха дали id Software ще успее да оправдае очакванията, особено след неубедителното представяне на Rage преди това.

Вместо да залагат на ефектни скриптирани сцени или да преоткриват колелото, бащите на съвременния шутър се върнаха към основата на жанра. Ти и огромният ти арсенал срещу всичко, което се движи, пълзи, скача и идва от този или онзи свят. Резултатът - една от най-ефектните, динамични и чисто и просто забавни игри в последно време. И ако се доверим на гласуването, на вас също ви харесва.

Ако не сте пробвали Doom, можете да я вземете за PC, PS4 и Xbox One.

 

Battlefield 1


 

След проблемите с Battlefield 4 и амбициозната, но лошо реализирана Battlefield: Hardline, поредицата се нуждаеше от доста сериозен шут в меките части, който да я направи отново атрактивна за милионите геймъри. Оставяйки настрана леко объркващото заглавие, Battlefield 1 е точно този стимулиращ шут.

Както подобава на сериозно ААА заглавие, този път сингъл кампанията е доста по-добра и представя няколко истории от фронта, които успяват едновременно да са сериозни и дори тъжни, както и забавни чисто като игра. Мултиплейърът е все така основната причина, поради която ще посегнете към играта, и изобщо няма да сбъркате. Картите са все така тактически безупречни, а режимите са отлична комбинация от познати и нови. В годината на шутърите, Battlefield 1 направи добра заявка за вниманието и свободното време на много, много геймъри.

Потопете се в Първата световна война през вашето PC, PS4 и Xbox One.

 

Sid Meier's Civilization VI


 

Да решаваш проблемите с оръжие и да действаш на мига понякога е толкова... нецивилизовано. Ако искате истинско предизвикателство за логиката и стратегическото мислене ви трябва далеч по-дълбока и комплексна игра. Игра, в която може да поставите началото на собствена култура, да развивате технологии, да облагородявате далечни земи. Игра като Sid Meier's Civilization VI.

Който казва, че стратегическият жанр е в упадък, трябва само да погледне работата на талантливото студио Firaxis Games, което в рамките само на една година успя да изкара XCOM 2 и Civilization VI. За новата историческа стратегия студиото е спазило класическия принцип на създателя на поредицата Сид Майер - 33/33/33. Една трета от нещата са стари и добре познати формули, една трета са подобрения и една трета са напълно нов материал. Мъдри разсъждения, типично като за стратегия, нали? Играта стана и най-бързо продаваната част от поредицата, реализирайки един милион продажби за две седмици.

Ако търсите добра стратегия, това е тя. Налична за PC от тук.

 

Uncharted 4: A Thief’s End


 

Гейм индустрията не страда от липса на икони - Марио е все така популярен, както и преди 30 години, а в един момент Соник е по-познат персонаж от Мики Маус - но едва ли има герой, от последното десетилетие, който да е по-известен от Нейтън Дрейк. Оригиналната трилогия Uncharted циментира позицията на симпатичния авантюрист и накара милиони геймъри да тръпнат в очакване на първото му next-gen приключение.

А то се оказа и последно.

Uncharted 4: A Thief’s End може би няма този атрактивен геймплей, какти при предишните игри, но всичко останало в тази спираща дъха интерактивна история е на най-високо ниво. Графика, озвучение, анимации и сюжет се сливат в перфектния епилог на хрониката на Нейтън Дрейк.

Последното (?) приключение на Дрейк е ексклузивно за PS4.

 

Overwatch


 

Като един истински технологичен Мидас, Blizzard е компания, която превръща в злато всичко, до което се докосне. Тази година тя реши да направи отборен онлайн шутър и получихме Overwatch - игра, която със сигурност ще се радва на интерес и геймърско дълголетие за много време напред, както това се случва с другите заглавия на Blizzard.

Балансът на геймплея и уникалността на героите са най-важните неща в подобни игри и Overwatch ги изпипва до съвършенство. Ако търсите лесен за започване, но комплексен за овладяване онлайн шутър с акцент върху отборната игра, трудно може да намерите по-добро предложение от това.

Overwatch за PC, PS4 и Xbox One. В момента с 42% отстъпка!

 

А кой е вашият фаворит? Гласувайте, а в понеделник един от вас ще грабне PlayStation 4 Slim. Това не означава, че не участвате за големите награди! Елате и изберете технологичните продукти на годината - тук.