Google току що обяви, че броят приложения и игри в Play Store е достигнала цифрата от 675 000, които от своя страна са били изтеглени общо 25 милиарда пъти! По този случай в Google Play Store току що бе пусната промоция „Top Apps 75+%“. До изтичането й можете да изтеглите всяко приложение или игра за символичната сума от 0,38 стотинки. Може да изтеглите също книги, филми и списания на много ниски цени, но за съжаление само ако живеете на територията на САЩ. Тези промоция не е първата по рода си, защото от Google спазват традицията при достигане на определен брой приложения да прави жест към многобройните си потребители. На края на статията ще намерите и пълният списък с промоционалните приложения и игри.
По-официални данни от Google, всеки ден се активират над 70 000 таблета и 1,3 милиона смартфона с Android OS. При това темпо за Google не би било проблем да надмине платформата на Apple (iOS) до края на годината. За сравнение в Apple App Store са налични 750 000 приложения и игри, 250 000 от които са оптимизирани за iPad, а продадените iOS устройства към 12 септември 2012г. са общо 425 милиона. Общият брой изтеглени приложения и игри от Apple App Store към юни 2012 е 30 милиарда, а 25 милиардното изтегляне бе през март, 7 месеца преди това на Google!
В официалния блог на Android бе разпространено следното изявление:


„Двадесет и пет милиарда е повече от два пъти разстоянието в мили на космическия кораб "Вояджър 1" пропътувано от стартирането му преди 35 години. Приравнено като време, в минути, преминава периода, когато някои от нашите най-ранни предци са стъпили в Европа.“


Количеството е важно, но качеството е по важно. Android потребителите са по склонни да плащат, за да се отърват от досадните реклами, а не защото държат на по добрите приложения, поне по голямата част от тях. Докато при платформата на Apple (iOS) нещата стоят по друг начин, където броят качествен софтуер е доста по-голям, потребителите са свикнали с това и продължават да я поддържат. А вие какво мислите по въпроса за количеството и качеството?

 

„Top Apps 75+%“:

1.    Angry Birds Space Premium
2.    The Cat in the Hat - Dr. Seuss
3.    OfficeSuite Pro 6 + (PDF & HD)
4.    Granny Smith
5.    runtastic PRO
6.    Asphalt 7: Heat
7.    Ocean HD
8.    Draw Something
9.    Clouds & Sheep Premium
10.    Let's Create! Pottery
11.    Tasks
12.    Sudoku
13.    NFL Kicker 13
14.    Symphony of Eternity

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Още от Tech

Мистериозна пукнатина върху камерата на iPhone X озадачава потребителите

56 | 27.05.2018