Само преди няколко дни телефонните номера и други данни на над 500 милиона Facebook потребители изтекоха в хакерски форум. Предполага се, че базата данни е открадната чрез експлойт от 2009 г., който след това е пачнат, но се оказва, че телефонният номер на съоснователя на също е сред изтеклите.

Специалистът по сигурност Дейв Уокър на свой ред е установил, че номерът на Зукърбърг е бил използван за регистрацията на неговия акаунт в приложението за чат Signal. Напълно възможно е Зукърбърг да използва Signal, за да хвърли око на конкуренцията. В същото време обаче не е изобщо изключено Зукърбърг да ползва активно приложението за съобщения, защото предпочита неговата сигурност, функции и дизайн. Според Уокър свързаният със Зукърбърг профил в Signal е затворен на 5 април, което също е подозрително.

Пак Уокър твърди, че телефонът на Зукърбърг не излиза в базата данни на друго конкурентно приложение Telegram. Все пак то позволява на потребителите да ограничат кой може да ги открие там чрез техния телефонен номер, така че поне теоретично е възможно Зукърбърг да използва тази платформа.

Засега Facebook не коментира случая.


Снимка: Signal

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута