Наскоро облачното подразделение на Amazon е трябвало да се защитава срещу DDoS атака с пиков трафик обем от 2.3 Tbps, което е най-големият трафик, отчитана някога в историята. Атаката срещу Amazon Web Services е станала през февруари и е била посрещната от услугата AWS Shield, чиято задача е именно да защитава клиентите на Amazon в облака от такива набези, както и от ботове и уязвимости в софтуера.

Amazon не разкрива откъде произлиза атаката и кой е замесен в нея.

За да осмислите мащабите ѝ, най-голямата досега DDoS такава бе засечена през март 2018 г., когато компанията NetScout Arbor бе ударена с 1.78 Tbps атака. Месец по-рано GitHub удържа на набег с мощ от 1.35 Tbps.

Февруарската атака срещу Amazon е от типа Reflection Attack. Целта при нея е да се открие уязвим външен сървър, чрез който да се увеличи значително обемът данни, изпращан към IP адреса на жертвата.

Въпреки огромните размери нападения с такива мащаби са относително редки. Досега Amazon никога не е бил удрян от атака над 1 Tbps, а 99 процента от случилите се през първото тримесечие на годината са 43 Gbps или по-малки.

Виж още: Как COVID-19 повлия на една българска фирма

 

Тагове:
Още от Tech