Apple смята да инвестира сериозно в екосистемата на Windows 10. Американската компания търси усилено софтуерни инженери, които да ѝ помогнат при създаването на медийни приложения за операционната система на Microsoft.

В обявата си производителят на iPhone споделя следното: „Присъедини се към нас и създай следващата генерация медийни приложения за Windows”.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Моментните Windows приложения за Windows като iTunes и iCloud все още функционират, но са морално остарели като техническа и визуална реализация. Припомняме, че по-рано тази година Apple раздели iTunes на три отделни приложения - Podcasts, TV и Music.

Нито едно от новите приложения все още не се предлага под Windows 10, оставяйки PC потребителите със стария и тромав iTunes.

С други думи, ако сте Apple Music или Apple TV Plus потребител, то ще трябва да използвате уеб версиите на съответните услуги наместо нейтив приложения.

Виж още: 6 страхотни предложения на вече Black Friday цени

Трябва да допълним, че в обявата си Apple натъртва и на следното: „Опит с UWP е огромен плюс“. Последното означава, че компанията желае да създаде Universal Windows Platform (UWP) версия на своите медийни „апове“ за Windows 10.

Подобна версия ще отвори приложенията не само за PC, но и за Xbox One конзолите, които също използват версия на Windows 10.

Тагове: