Въпреки солената цена от 75 000 долара Boston Dynamics вече продаде над 250 от своите роботи Spot, откакто ги пусна на пазара през юни. Проявяващите интерес клиенти с дълбоки джобове могат да закупят и допълнителни аксесоари, които започват от зарядно устройство за 16 000 долара и стигат чак до комплект сензори и камери за 34 000 долара, но от следващия януари роботите Spot по света могат да получат още една интересна придобивка: ръце.  

„Прототипът ни вече работи и до няколко месеца Spot ще получи роботизирана ръка. След това Spot ще се превърне в мобилна манипулационна система, което ще разшири значително нещата, които роботът може да прави. Тази мобилност е качествено различна спрямо днешните фиксирани механизми“, казва основателят на компанията Марк Райберт.

Снабденият с ръка Spot ще може да отваря врати и да вдига предмети, както и да бъде управляван дистанционно чрез таблет.

Освен това Boston Dynamics ще започне да предлага зарядно устройство, до което Spot ще може да стигне самостоятелно и да легне отгоре, докато зарежда батериите си.

„Мисля, че ще ви хареса идеята роботът да използва своите сензори, за да открие мръсните ви дрехи и да ги занесе до коша за пране“, завършва Райберт с оптимизъм, който трябва да се хареса на всеки, платил 75 000 долара за Spot.

Снимка: Boston Dynamic

Виж още: Китай проведе лотария за 1.5 млн. долара, за да тества нова цифрова валута

 

Тагове: