Като изключим LG и техния фокус към аудиофилите, Samsung е може би най-големият защитник на 3,5-милиметровия жак за слушалки. Най-големият производител на смартфони в световен мащаб винаги е поставял под светлините на прожекторите факта, че смартфоните му все още предлагат подобна „екстра“. От друга страна статусът на най-голям производител на Android смартфони означава, че корейският гигант може успешно да управлява количеството смартфони на пазара, които предлагат скъпоценния 3.5-милиметров жак.

Докога обаче ще продължи Samsung да поддържа идеята за популярния жак, предвид факта, че кажи-речи всички големи и дори по-малки играчи, като OnePlus, Xiaomi, Huawei, Google, Apple и Sony вече не го предлагат?

Последният телефон на Samsung, Galaxy A8s, е първият, който не предлага 3.5-милиметровия жак за слушалки. От друга страна е и първият, който включва отвор за предната селфи камера и е част от новата стратегия на компанията да предлага hi-end елементи в предложенията си от среден клас. Наскоро обявеният Galaxy A9 пък предлага четири основни камери.

Добрата новина за любителите на жака за слушалки е, че новият чистокръвен флагман в лицето на Galaxy S10 ще предлага въпросния. Всички изтекли снимки и рендъри дават индикации, че за пореден път при Samsung няма да има нужда от преходници.

Bloomberg обаче съобщи през октомври, че Samsung вече разполага с прототипи на смартфони, които не предлагат 3.5-милиметров жак.

Което потенциално може да означава, че дните на флагманите на Samsung, предлагащи скъпоценния жак, може би са преброени. В подкрепа на това идва и новината от корейската агенция ET News, според която електронният гигант сериозно обмисля идеята в дизайна на флагманите му след 2019 година да не присъства споменатият неколкократно в текста жак. Последното означава, че първата „жертва“ може да бъде Galaxy Note 10, но по-вероятно е това да e Galaxy S11.

Samsung QE85Q900R - 8К ТВ рез(в)олюция (РЕВЮ)

---

PS Classic – Burdega с носталгия (РЕВЮ)

Тагове: