Google Docs са получили основна актуализация, която може да ви изкуши да захвърлите обичайната ви текстообработваща програма за добро. Автокоригирането вече се разпространява за всички потребители, а Smart Compose пристига за всеки, който има абонамент за G Suite, като ви помага да работите по-бързо, като отгатва какво ще напишете.

И двете функции се въвеждат постепенно, така че не се притеснявайте, ако не можете да ги видите все още. Те трябва да пристигнат в следващите няколко седмици.

Smart Compose за първи път се появи за Gmail през 2018 г., като автоматично предлага следващите няколко думи на изречение въз основа на това, което вече сте въвели. Той "учи" от вашите навици за писане, и резултатите могат да станат все по-точни с течение на времето. Автокоригирането също направи своя дебют  в Gmail. То работи добре, но ако Google все пак избере грешна дума, можете да задръжте над нея, за да се покаже бутон "Отмяна".

Ще откриете, че автокоригирането е активирано по подразбиране в Google Docs, но можете да го деактивирате, като изберете "Настройки за инструменти " и премахнете отметката от съответното квадратче.

Виж още: PlayStation 5 vs. Xbox Series X: изтекоха параметрите на двете машини

Тагове: