Tesla започна да наема експерти, за да създаде своя наскоро обявен Tesla Bot: хуманоиден робот, който да се превърне в нов начин за лансиране за нейната AI технология. Когато Илон Мъск обоснова концепцията за Tesla Bot, той твърдеше, че компанията му вече произвежда повечето от компонентите, необходими за създаването на хуманоиден робот, оборудван с изкуствен интелект.

Системата за компютърно виждане на автомобилния производител, разработена за самоуправляващи се автомобили, може да бъде приложена в робота, който също може да използва неща като батерийната система на Tesla и набор от сензори. Компанията обаче никога досега не е разработвала хуманоиден робот и няма никакъв опит в роботиката.

Мъск описва „Деня на AI“ на Tesla като събитие за набиране на служители, провеждащо се с цел компанията да придобие част от световните таланти. Докато акцентът беше върху AI, Tesla също търси експерти по разработка на роботи, след като Tesla Bot е вече в плановете на компанията.

Днес автомобилният производител започна да изброява някои обяви за роботи, свързани с Tesla Bot. Интересното е, че Tesla специално споменава „хуманоиден робот, който може да поддържа производствени оператори“ - нещо, което главният изпълнителен директор не подчерта по време на презентацията.

Що се отнася до обявите за работа, свързани с подизпълнители, автопроизводителят описва новото ниво на експертиза, което се стреми да развие, за да изгради Tesla Bot.

Хората, наети за тези позиции, ще разработят работещ прототип на Tesla Bot, който все още не съществува. Мъск каза, че Tesla има за цел да представи прототип през следващата година.

Снимка: Tesla

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)