Huawei представи новата HUAWEI AppGallery и визията си за изграждане на сигурна и надеждна мобилна екосистема.

В общи линии визията на китайския гигант е да предостави на своите потребители отворена, иновативна и леснодостъпна платформа за приложения, а именно HUAWEI AppGallery.

Прочети още: Защо „картина + звук = ултимативното домашно развлечение“?

Постепенното разпространение на 5G мрежата е своего рода революция при разпространението на дигитално съдържание от всякакъв вид. Мобилните приложения са ключов елемент при засилването на свързаността и обогатяване на преживяването за потребителите поради увеличаващото се ползване на няколко различни устройства за различни сценарии.

Официалната платформа за изтегляне на приложения HUAWEI AppGallery вече е в Top 3 магазини за приложения в глобален мащаб. Тя е разпространена в над 170 държави и региони, с над 400 милиона активни потребители на месец, като покрива най-предпочитаните и използвани приложения и услуги в световен мащаб.

Визията на глобалния Топ 3 магазин за приложения

„Защитата на неприкосновеността на личните данни е заложена в основната философия на Huawei“, споделя Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. „Защитата на поверителността и киберсигурността са главни приоритети във всички наши бизнес операции и са стриктно въведени във всички фази на нашите продукти. В HUAWEI AppGallery отново сме заложили най-високо ниво на поверителност и киберсигурност. “

Прочети още: 5 гейминг продукта, с които ще удвоиш фраговете си

Huawei има стотици милиони потребители по целия свят, което дава стабилна основа за развитието на екосистемата на Huawei. В комбинация със софтуерните и хардуерните възможности, които осигурява HMS Core, Huawei е изцяло насочена към предоставяне на най-доброто и иновативно преживяване за своите потребители.

За бранд, който се изкачи на 10-о място в годишната класация на Brand Finance’s 2020, няма невъзможни неща. Всъщност Huawei инвестира в над 3000 софтуерни инженери в изграждането на своята екосистема. Брандът също осигурява one-stop оперативен съпорт за разработчиците, както и финансиране за програмата Shining-Star, която стимулира иновации.

HUAWEI AppGallery е надеждна платформа, от която потребителите могат да теглят приложения

HUAWEI AppGallery осигурява пълна сигурност и защита, включително верификация на истинското име на разработчика, както и четиристепенна проверка за надеждното функциониране на приложението. Също така HUAWEI AppGallery има система за филтриране на възрастта, като така цели да постигне по-сигурна среда за децата, както и ограничаването на достъпа им до неподходящо за тяхната възраст съдържание.

AppGallery разгръща най-високо ниво на верификация, за да се защити чувствителна информация и поверителност на потребителите. Осигурява се пълен контрол на потребителя над личната му информация, например като биометрични данни. EMUI дава на потребителите възможността да контролират използването на приложенията. По-важното е, че цялата база данни ще бъде съхранявана локално, според региона на регистрация на всеки потребител.

HUAWEI AppGallery е мястото за качествени приложения за всички потребители на Huawei устройства

Huawei дългосрочно работи за разширяването на селекцията на най-предпочитаните и ползвани приложения, които са станали неизменна част от дигиталния лайфстайл на потребителя, като се включват не само популярните приложения на глобално ниво, но и важни за потребителите качествени приложения на локално ниво. В HUAWEI AppGallery приложенията са разделени в 18 категории, включително новини, социални медии, развлечения и т.н., като всички са лесно откриваеми. Ако потребителят не може да открие конкретно приложение, може да въведе името му в Wishlist и ще бъде уведомен веднага щом то се появи в платформата.

Huawei представя и най-точните и обновени новини на своите потребители благодарение на последното партньорство на Huawei с една от най-големите британски медийни компании – News UK. Потребителите ще имат възможността за достъп до статии, радиопредавания и ексклузивно съдържание от своите Huawei устройства. Кристина Скот от News UK споделя: „Мисля, че това е много добро дългосрочно партньорство с Huawei. Смятам, че можем да допринесем с много повече иновация за устройството, за да можем да предложим невероятно преживяване на потребителите“.

HUAWEI AppGallery предлага оптимизирани приложения, които да работят на Huawei устройства за достигането на по-иновативно и интелигентно преживяване

Изтеглените приложения от HUAWEI AppGallery са оптимизирани да работят на всички Huawei устройства. Тук ключов елемент е HUAWEI HiAI, която е отворена AI платформа за смарт устройства, която улеснява и засилва интеракцията между софтуерни и хардуерни ресурси. Например приложението WPS Office използва възможността за интелигентно разпознаване на HiAI, за да постигне супер оптична резолюция за разпознаване на текст в снимка, като сканирани документи и снимки.

HUAWEI AppGallery представя Quick Apps – преживяване без инсталация и с едно натискане

Quick Apps е екосистема от приложения, която работи на принципа приложения без инсталация. Осигурява отлично преживяване на потребителите, мощни функции, автоматично обновяване на HTML5 страници, като използва много малко място памет. Също така Quick Apps са написани с около 1/5 от обема на кода, използван за стандартни Аndroid приложения и така заемат по-малко място –1 GB памет е достатъчна за работата на 2000 такива приложения вместо само 20 стандартни апликации.

Потребителите могат дори да изнесат иконите на любимите си Quick Apps приложения на дисплея за по-удобен достъп. Quick Apps се ползва от над 350 милиона телефона на Huawei. Към днешна дата глобално са пуснати над 1700 Quick Apps, което се равнява на 200% годишен растеж. Паралелно в навлизането на 5G Quick App ще се разпространява постепенно в повече държави и региони.

Повече за HUAWEI AppGallery тук.