Disney обяви завръщането на анимационния сериал Star Wars: The Clone Wars. Седмият сезон ще включва 12 епизода, които ще се излъчват в новата стрийминг платформа на компанията. Анимационната поредица беше предавана по канала Cartoon Network в периода 2008-2013 г. и включваше пет сезона по около 20 епизода всеки. Те ни показаха мащабната война на клонираните, която се е разиграла между двата игрални филма от поредицата „Междузвездни войни“ – Епизод II и Епизод III. След придобиването на Lucasfilm от страна на Disney, медийният гигант намали наполовина епизодите от последния шести сезон и ги премести в стрийминг платформата на Netflix през 2014 г. След това усилията на Lucasfilm се концентрираха в разработването на новата анимационна поредица Star Wars: Rebels, която приключи напълно през пролетта на настоящата година след четири сезона.

Обсадата на Мандалор

Трейлърът на новите епизоди на Star Wars: The Clone Wars ни разкрива не много, но достатъчно детайли. Седмият сезон ще се концентрира върху една от последните големи битки във Войната на клонираните преди действията от Епизод III – обсадата на Мандалор. В нея силите на галактическата Република се изправят срещу обединените части на друг култов злодей от вселената на Star Wars – Дарт Мол. Тези събития са само бегло споменати в романа „Асока“, то сега феновете ще могат да им се насладят. Анакин Скайуокър се завръща, заедно с легендарния клониран капитан Рекс. В новите епизоди ще видим събирането (най-вероятно за кратко) между Анакин и неговия падауан Асока Тано.

Краят на Войната на клонираните

Lucasfilm и Disney са събрали почти целия основен екип от поредицата – Дейв Фелони е начело на проекта, неговата дясна ръка продуцентката Атина Портило, както и актьорите, които озвучават Асока (Ашли Ъкстейн), Анакин (Мат Лентър) и музикалният продуцент Кевин Кайнър. Основният лайв мотив на новия сезон е „Една война остана незавършена… досега“. Най-вероятно с пускането на тези 12 епизода ще видим края на цялата поредица Star Wars: The Clone Wars. След като Disney я прекратиха през 2014 г. много фенове, както и част от създателите обявиха, че историята остава незавършена. Дейв Фелони неведнъж е споменавал колко много се възхищава на любовта на феновете към поредицата и, че ще се възползва от всяка една възможност, в която може да разкаже докрай сюжета на Star Wars: The Clone Wars. Остава последният въпрос – кога ще излезе? Все още няма конкретна дата, като единствено е обявено, че ще бъде налично на новата стрийминг платформа на Disney, която е планирана за 2019 г.

Още от Play