От пресен съдебен иск срещу Apple научаваме, че компанията е излъгала за някои характеристики на дисплея при iPhone X серията.

Ищците са завели дело в областния съд на Лос Анджелис, твърдейки, че Apple неправомерно е рекламирала размерите и броя на пикселите на екраните на iPhone X, iPhone XS и iPhone XS Max.

И по-конкретно, че Apple е броила и елементи около дисплеите на телефоните – малките рамки и прореза – при получаването на финалните параметри, описани в официалните характеристики на телефоните.

С други думи новата линия iPhone-и не е "all screen" (безкраен екран), както се твърди в рекламите на Apple.

Оплакването на ищците се съдържа в цели 55 страници, а на въпросните се твърди, че размерът на дисплея не е посочените от Apple 5,8 инча, а „само 5,6875 инча“.

Друго сериозно обвинение е свързано със резолюцията на iPhone X серията. А именно, че въпросната е по-ниска, отколкото твърди Apple.

По идея резолюцията трябва да бъде 2436x1125 пиксела, но продуктите на американския гигант не съдържат истински пиксели с червени, зелени и сини подпиксели. По думите на ищците iPhone X предлага само по два подпиксела в пиксел, а това означава и по-ниски числа спрямо тези, разпространени от Apple.

Още по-любопитна информация е, че в обвинението дисплеят на iPhone 8 Plus се споменава като по-качествен от този на iPhone X.

Припомняме, че това не е първият път, в който Apple е съдена заради невярна информация при представянето на нейните продукти. Множество потребители осъдиха компанията през март 2018 година в 59 отделни дела с твърдението, че Apple целенасочено е убивала производителността на старите iPhone телефони чрез софтуерни ъпдейти. През юни Apple беше осъдена на стойност 5 милиона долара заради дисплея на Apple Watch, който имаше склонността да „се пропуква, троши и отделя от тялото на часовника“.

Все още се очаква отговорът на Apple по отношение на новозаведените дела.

Samsung QE85Q900R - 8К ТВ рез(в)олюция (РЕВЮ)

---

PS Classic – Burdega с носталгия (РЕВЮ)

Тагове: