След няколко месеца в бета-тестове Windows 11 ще излезе официално на 5 октомври, но вероятно без една от най-чаканите функции. Към премиерата на Windows 11 потребителите няма да могат да свалят Android приложения от Microsoft Store. Способността да подкарва Android приложения директно е една от най-важните функционалности на Windows 11, но не присъства в нито една от бета-версиите до момента. Според Microsoft функцията се нуждае от малко повече време и ще прекара следващите месеци във вътрешни тестове.

„Предлагането на Android приложения в Windows 11 и Microsoft Store e истинско пътуване и то продължава съвместно с нашите партньори Amazon и Intel“, казва компанията.

Към този момент все още не е ясно кога ще видим Android приложение за Windows 11, но е почти сигурно, че това ще се случи едва през 2022 г. По традиция Microsoft тества такива функции в програмата Windows Insider, преди да ги направи общодостъпни. Ако тези тестове са отложени с още няколко месеца, то изглежда доста вероятно да почакаме дълго за официална функционалност.

Снимка: TikTok

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници