Изданието на прочутия филмов фестивал "Сънданс" през 2022 г. ще отбележи едно по-особено завръщане в Парк сити, щата Юта, след като последния път присъствието бе забранено. Фестивалът обаче не се отказва от дигиталните платформи и планира предстоящото му издание да бъде едновременно на живо и във виртуална и добавена реалност.

Организаторите наричат това биодигитален мост, през който физически и виртуални посетители ще могат да общуват помежду си. Подобно на начина, по който услуги като Uber и Google Maps трансформираха движението в ежедневието, "Сънданс" иска да покаже как технологията се пресича със събитията от този характер. Последното издание на фестивала позволяваше присъствие с VR шлемове в една опростена версия на някога популярната масова онлайн игра Second Life. Аватарите на посетителите се разхождаха наоколо, а при желание можеше да се включат и пероснални камери за излъчване на живо.

Повечето от творците на следващия "Сънданс" вече оптимизират своето творчество за шлема Oculus Quest 2, което ще позволи на посетителите да разглеждат, без да бъдат ограничени от връзка до компютър. Все пак вероятно ще има и продукти, които изискват сериозни РС конфигурации за виртуална реалност.

Цената на виртуалния билет за "Сънданс" 2022 ще бъде 50 долара.

ГЛАСУВАЙ за фаворитите ти в отделните категории на ECA 2021 до 30 ноември и СПЕЧЕЛИ феноменален OLED телевизор от Philips. А с него качественото забавление е гарантирано!

Снимка: Sundance

Виж още: Ридли Скот потвърди, че сериалите по Alien и Blade Runner се задават

 

Още от Play