Изненада, изненада! Втора американска филмова гилдия е посочила "Дедпул" (Deadpool) като един от най-добрите филми на годината. Продуцентската гилдия последва примера на американските сценаристи и включи филма за скандалния антигерой в предложенията си за номинации за награда "Оскар" за филм на годината. Номинираните ще бъдат обявени официално на 24 януари. Тогава и ще разберем дали Deadpool ще остане сред финалните избраници.

В списъка на продуцентската гилдия влизат очакваното трио "Ла Ла Ленд" (La La Land), "Лунна светлина" (Moonlight) и "Манчестър до морето" (Manchester by the Sea). Към тях се присъединяват освен "Дедпул" още: най-добрият sci-fi филм на годината според целия екип на HiComm - "Първи контакт" (Arrival); "Огради" (Fences) с Дензъл Уошингтън; историческата драма на Мел Гибсън "Възражение по съвест" (Hacksaw Ridge); "На всяка цена" (Hell or High Water) с участието на Джеф Бриджис, Крис Пайн и Бен Фостър; "Скрити числа" (Hidden Figures) с Таражи П. Хенсън и Октавия Спенсър; и интригуващият филм Lion, базиран на бестселъра "A Long Way Home".

Учудващо в номинациите на Гилдията липсва уникалната историческа драма на Мартин Скорсезе "Тишина" (Silence) с участието на Андрю Гарфилд ("Невероятният Спайдър-Мен", "Никога не ме оставяй"), Адам Драйвър ("Междузвездни войни: Силата се пробужда") и Лиъм Нийсън. Все пак има надежда и той да бъде номиниран за "Оскар", тъй като Академията често включва поне едно заглавие в надпреварата за най-добър филм, което липсва в списъка на продуцентската гилдия. Да се надяваме, че това няма да означава отпадането на "Дедпул" от Битката на Големите за 2016-а.

Официално: третият сезон на "Туин Пийкс" излиза на 21 май

Официално: третият сезон на "Туин Пийкс" излиза на 21 май

Тагове:
Още от Play