Режисьорът Дени Вилньов изрази желанието си да се завърне във вселената на Blade Runner с нов филм. Той обаче не трябва да бъде свързан нито с оригиналния Blade Runner от 1982 г., нито с неговото продължение Blade Runner 2049 от 2017 г.

Канадецът признава, че неоновият свят на Blade Runner стимулира съзнанието му за повече от една история.

„Светът на Blade Runner е толкова вдъхновяващо място. За мен обаче е проблем думата продължение. Смятам, че киното се нуждае от оригинални истории. Затова този проект ще трябва да бъде самостоятелен – детективска ноар история в бъдещето, която обаче не е свързана с другите филми“, казва той.

Въпреки своята популярност сред критиката Blade Runner 2049 не се представи добре комерсиално и при бюджет от 150 милиона долара генерира едва 32 милиона при дебюта си. Основната причина за това бе дължината на филма, неговият ограничителен рейтинг и това, че бе насочен към феновете на оригинала.

Освен по Blade Runner 2049 Вилньов вече създаде Sicario и Arrival, за който получи номинация за „Оскар“, а в момента прави адаптация по романа Dune на Франк Хърбърт и биографичен филм за Клеопатра.

Виж още: The Witcher счупи рекорда за зрители на Netflix, но с огромна уловка