Класическата приключенска игра Blade Runner от 1997 г., която дълги години бе почти невъзможно да намерите и да играете, най-сетне бе пусната в GOG. Играта Blade Runner разказва оригинална детективска история, паралелна на сюжета на филма от 1982 г. Някои от героите в нея са част от филмовата вселена на Blade Runner и се озвучават от актьори, но главният персонаж е нов главен герой на име Рей Макой от полицейското управление на Лос Анжелис.

Blade Runner поучава покани за това, че улавя духа на оригиналния филм. Освен това студиото Westwood, известно с култовата поредица Command and Conquer, създава разклоняващ се сюжет, който се променя с всяко изиграване.

В резултат Blade Runner е много обичана игра, но съвсем доскоро вероятността за дигитално преиздаване беше несъществуваща. Студиото бе изгубило оригиналния сорс код през 2003 г., когато сменяше офиса си. Поради това геймърите трябваше да търсят или изключително редки физически копия, или кракната версия, която да се мъчат да "подкарат" на модерно РС.

Та, след 8 години на мъчителна реконструкция на Blade Runner и преодоляването на поредица лицензионни пречки играта вече е официално достъпна през GOG. Това е ново начало за игра, дълго считана за изгубена във времето.            

Виж още: PS4 получава PlayStation 5 ъпдейт от Sony? (ВИДЕО)

Тагове: