Поп легендите ABBA изненадаха феновете с първи студиен албум 40 години след като прекратиха изявите си и се разделиха. ABBA Voyage ще направи официална премиера през ноември преди виртуалните музикални изпълнения, по време на които аватари ще изпълнят хитове като Mamma Mia и Waterloo, предаде Би Би Си.

Квартетът, който се раздели през 1982 г., се озовал в звукозаписното студио, докато работил върху сценичното шоу. „Отначало бяха само две песни, а след това си казахме: „Е, може би трябва да направим и няколко други“, коментира пианистът Бени Андерсон. Така култовата група записва общо 10 парчета, като две от тях дебютираха по време на глобално излъчвана пресконференция.

Новите песни на групата ще бъдат изпълнени и по време на виртуален концерт, също озаглавен ABBA Voyage, който ще се проведе догодина на специално изградена арена в Лондон. Там дигитални версии на всеки един от членовете на ABBA ще изпълняват 22 от най-големите си хитове. Над 850 души са работили върху пресъздаването на всеки един от музикантите в техния младежки вид, използвайки технология за улавяне на движение, за да сканират „всеки маниер и всяко движение“. Аватарите ще бъдат подмладени и ще изглеждат така, както изпълнителите са изглеждали на върха на славата в края на 70-те. За целта групата ще работи с прочутото студио Industrial light and magic на Джордж Лукас. Изпълненията ще бъдат записани в 3D с 160 камери. Общо над 100 специалисти по дигитални изкуства ще създадат илюзията, че групата се е завърнала в миналото.

Снимка: АВВА

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

Още от Play