Компанията на Дж.Дж. Абрамс Bad Robot е отказала оферта за 500 милиона долара на Apple. Не бързайте обаче да жалите режисьора, защото той е подписал договор за 250 милиона долара с Warner Media.  

Изглежда, че Apple е предложила половин милиард долара за Абрамс и екипа му от Bad Robot с условието да направи 100 процента ексклузивно съдържание за новата стрийминг услуга Apple TV+. Искането се сторило прекалено ограничаващо на режисьора, докато в същото време Warner му разрешила да режисира, пише и продуцира други проекти за трети страни. За някой като Абрамс, който все още има проекти в досегашния си дом Paramount, излизащ през декември нов Star Wars филм и други вероятни проекти, творческата свобода е особено важна.

Освен това слуховете твърдят, че той бил недоволен от това, че в каталога на Apple липсват известни поредици, с които да работи. Някои от най-големите проекти на режисьора и Bad Robot са адаптации на популярни серии като Star Wars и Star Trek. Накрая Абрамс не харесал и това, че Apple не желае да пуска продукциите си по кината, докато Абрамс държи на кино премиреите.

Проблемът с кино премиерите е сериозна тема за стрийминг компании като Netflix, Amazon и сега Apple. За да излезе по кината техен филм, те трябва да не го пускат по своите платформи за поне 12 седмици. Netflix никога не е приемала това условие и дори разреши на най-престижните си филми само 20 дни по кината преди да ги пусне онлайн.

Независимо от всичко, желанието на Apple да привлече Дж.Дж.Абрамс и Bad Robot за толкова пари показва, че тя е адски сериозна към новата си стрийминг платформа.

Виж още: Франция не иска криптовалутата Libra на Facebook в Европа

Тагове:
Още от Play