Телевизионни и медийни гиганти, включително стрийминг услуги, усещат ефектите от пандемията на коронавирус. Според The ​​Hollywood Reporter и Deadline, Netflix паузира цялата си оригинална телевизионна и филмова продукция в продължение на две седмици в САЩ и Канада, за да спази правителствените ограничения за COVID-19.

Засегнатите предавания включват любимите на зрителите имена като Stranger Things, който трябва да прекрати продукцията си на четвъртия сезон, както и свръхестествения детективски сериал Lucifer и комедийната драма в стила на Groundhog Day Russian Doll. За сериали, които се снимат извън САЩ и Канада, като The Witcher обаче, се съобщава, че се оценяват за всеки отделен случай и не е задължително да спрат.

Netflix не е единствената стрийминг компания, което трябваше да постави нещата на пауза. Apple също спря производството си на редица предавания за своята телевизионна платформа Apple +, включително Lisey's Story на Стивън Кинг, сериала The Morning Show с Дженифър Анистън и трилър-сериала Servant.

Междувременно Disney трябваше да спре за момента 16 пилотни проекта в своите мрежи - по-специално за стрийминг платформата Disney +, като ходът засяга Captain America спиноф продукцията The Falcon and the Winter Soldier.

Виж още: Крис срещу Крис в титанична битка в Thor: Love and Thunder

 

Още от Play