Ако прекарвате повече време в търсене на това, какво да гледате в Netflix, отколкото в самото гледане, специално за вас стрийминг компанията предлага новата функция Топ 10. В приложението на Netflix вече ще виждате ново меню с десетте най-популярни търсения във вашата държава.

Netflix ще ъпдейтва списъка ежедневно и той ще има отделни категории за филми и сериали. Заглавията, които влизат в него, ще получават иконка топ 10, така че ще може да ги видите дори когато разглеждате отделни категории.

Въпреки че Netflix акцентираше върху популярното и актуално съдържание преди, това е първият път, когато подрежда заглавията в ред. Тази функция бе тествана във Великобритания и Мексико още миналата година и сега Netflix твърди, че е готова за глобална премиера.

Поне на теория подобна функция би могла да помогне на Netflix да привлече потребителското внимание в претъпкания стрийминг пазар. Въпреки растящата конкуренция от други такива услуги, в последните си финансови отчети Netflix се кълне, че все още се представя добре и посочва като пример това, че има над 167 милиона платени абонати, а голяма част от скорошния им растеж идва извън САЩ и Канада.

Виж още: Софтуер определи кое лице на именит актьор е практически съвършено

Тагове: