Сам Рейми е име, добре познато на феновете на Marvel. Неговата Spider-man трилогия постави началото на сегашния бум на филми за супергерои. Всъщност няма да е преувеличено ако кажем, че сегашната киновселена на Marvel щеше да изглежда доста различно, ако Рейми не бе поставил основите през 2002 г.

Сега изглежда, че Рейми може да оглави нов филмов проект във вселената на Marvel. Режисьорът води преговори да поеме Doctor Strange in the Multiverse of Madness, заменяйки напусналия по-рано тази година Скот Дериксън.

Слуховете от Холивуд твърдят, че новият филм ще има по-изразен хорър елемент, който прави привличането на Рейми още по-вълнуващо. Той стои зад култовата поредица Evil Dead и е перфектният кандидат, който да внесе хорър елемент в комикс филмите.

Нещо повече, Рейми е известен със страстта си към комиксите дълго преди те да завладеят Холивуд. В началото на своята кариера той искаше да направи екранизация на Батман и The Shadow, но когато студията му отказаха, той създаде собствен супергерой на големия екран с името Darkman – екшън-хорър хибрид, какъвто само Рейми може да направи, така че само можем да гадаем на какво ще е способен с голям бюджет.

Виж още: Ето тази Netflix екстра чакахме!

Тагове: