Предпоследният сезон на Game of Thrones току-що приключи и ще се наложи да се въоръжите с търпение, докато дойде следващата и последна част. В същото време интересът към събитията във Вестерос очевидно достига рекордни стойности, поне на базата на статистиката от финалния епизод на сезона.

По данни на The Hollywood Reporter заключителният епизод на седмия сезон е бил гледан от 16.5 милиона души. При това това са хората, които са гледали епизода на живо; като добавим към тях и всички онези, които ще го видят малко по-късно, бройката наистина е внушителна и вероятно ще стане двойно по-голяма.

Причина за това е фактът, че средно 31 милиона души са гледали всеки епизод от сезона до момента, като в числото влизат излъчванията на живо, платените канали и сателитните предавания.

Финалът е с 13 процента повече зрители от другия най-гледан епизод от сериала, който се излъчи преди две седмици, както и с 36 процента повече от финала на шестия сезон.

Имайки предвид, че седмият сезон на Game of Thrones бе първият с по-малко от десет епизода, гледаемостта можеше да е дори още по-рекордна.

Тагове:
Още от Play