Дългоочакваният трети сезон на „Истински детектив“ (True Detective) се сдоби с първия си трейлър. След последния епизод на Sharp Objects от HBO ни позволиха да придобием представа за сюжета на сериала. Засега разполагаме с малко повече от 60-секундно видео. Останалото – през януари 2019, когато излиза първият епизод.

Действието ще се развива в Озарските планини, а главният герой Уейн Хейс, който, разбира се, е щатски детектив, ще върви по стъпките на две отвлечени деца. В ролята ще се превъплъти носителят на „Оскар“ Махършала Али от „Лунна светлина“ (Moonlight).

Първият сезон на „Истински детектив“ излезе през 2014. Сценаристът Ник Пицолато и режисьорът Кари Фукунага успяха да създадат нещо ново и запомнящо се. Вторият сезон на сериала обаче никак не оправда големите очаквания на публиката и затова HBO реши да остави тригодишна дупка до следващия епизод.

Миналата година обаче тръгнаха слухове, че Али ще бъде звездата на трети сезон. Това и трейлърът, който наподобява „Истински детектив“ от 2014, ни навежда на мисълта, че 2019 ще бъде добра година за продукцията.