Google е стартира нов, по-ограничен VR формат, който се надява, че ще бъде достъпен като нормалните видеоклипове в YouTube. Той се нарича VR180 и е дело на YouTube и Daydream VR на Google. VR180 ще бъде пуснат с нова линия фотоапарати от Yi, Lenovo и LG, както и други партньори, които отговарят на стандартите за сертифициране на VR180.

Както подсказва името, VR180 видеоклиповете ще ви потопят в един 3D виртуален свят, в който ще можете да се оглеждате навсякъде. Разбира се, ще е достъпна и 2D версия. За 3D версията ще ви трябва приложението на YouTube с Google Cardboard, Daydream или PlayStation VR очилата.

Създателите на съдържание ще могат да снимат клипове в новия формат, като закупят и използват някоя от новите сертифицирани камери с VR180. Първите VR180 продукти се очаква да се появят през тази зима.

Видеооператорите в YouTube "скоро" да бъдат в състояние да редактират видеоклиповете си с Adobe Premiere Pro и друг стандартен софтуер. Google казва, че творците могат да кандидатстват за заем от някои от нейните YouTube Space центрове, които са открити в девет големи градове по целия свят.

 

Тагове: