Нека си признаем, колкото и усилия да полагаме, все в някакъв момент от живота си се сблъскваме с Microsoft Word на неподходящото място. Било то по време на пътуване или ваканция - doc файлът се прокрадва зад гърба ни и ни изненадва, когато сме неподготвени. Ето защо, дори и да нямате заплатена версия на Office 365, има няколко начина, с които да се справите със ситуацията.  


Първата от тях е, както се сещате, Google Docs - поддръжката на файловете е доста прилична и удобна.  
Втората опция е на самите Microsoft. Независимо дали използвате устройство, базирано на Windows, Mac OS, Chrome OS или Linux - това, което ви трябва, е браузър, интернет и безплатен акаунт в Microsoft. Много често ни се случва да забравим, но всички Office продукти са напълно безплатни в онлайн версията, която е достъпна през официалния сайт на Microsoft.  
Microsoft Office приложение (което включва Word, Excel, Powerpoint) е разработено и за iOS и Android, въпреки че използването им през мобилни устройства си е направо мъчение. За log-in отново е необходим безплатният акаунт на Microsoft.  
Както през приложението, така и уеб-базираната версия предлагат online cloud пространство, което да съхранява всички наши документи където и да сме, когато и да ни потрябват. Ако пък сте позабравили да ползвате акаунта си, имайте предвид, че ще трябва някакво време за “размразяването” му - максималният период е 24 часа, но най-често до 10-15 минути вече е в готовност.  
Съответно, дори и някои потребители да са “против” DOC-a, е добре да имаме един Microsoft Account просто “за всеки случай”. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Тъмната страна на Word