Носителката на Оскар Кейт Уинслет ще участва в предстоящ филм за криптовалутната измамна схема Onecoin.

Филмът се казва „Фалшив!“ и се основава на книгата на Джен Макадам и Дъглас Томпсън, която разказва истинската история на участието на Макадам в схемата на Onecoin. Макадам ще бъде изпълнителен продуцент на продукцията.

Скот З. Бърнс, който е автор на „Зараза“, филм за пандемия, в която Уинслет участва, ще напише и режисира новия филм. Той е известен и с политическата си драма от 2019 г., наречена The Report, която разказва за идеалистичния служител на Сената Даниел Дж. Джоунс и разследването му по програмата за задържане и разпит на ЦРУ след 9/11. Той също така е написал и продуцирал филма на Netflix The Laundromat за панамските финансови схеми.

Уинслет е номинирана седем пъти за „Оскар“, като спечели приза Най-добра актриса през 2009 г. за ролята си в „Читателят“. Нейната страница в IMDB показва 65 актьорски участия, включително „Титаник“, „Стив Джобс“, филмите „Дивергенти“, „Празникът“ и др. Тя също ще събере отново с режисьора на „Титаник“ Джеймс Камерън за „Аватар 2“.

Onecoin е описвана като „една от най-големите измами в историята“, след като се твърди, че е спечелил 4 милиарда долара по целия свят. Схемата за криптовалута бе популяризирана от базираните в България офшорни компании Onecoin Ltd. и Onelife Network Ltd. - и двете от които са основани от Ружа Игнатова в сътрудничество със Себастиян Грийнууд. Игнатова изчезна през 2017 г. и все още е на свобода, докато Гринууд беше арестуван през 2018 г. Братът на Ружа, Константин Игнатов, се призна за виновен по обвинения в пране на пари и измами, след като беше арестуван през март миналата година.

Самата Макадам е жертва на схемата зад Onecoin. Тя, семейството и приятелите им инвестираха и загубиха почти 300 000 долара.

Снимка: Regulated.io

Виж още: Huawei и Xiaomi гласуват доверие на гъвкаво стъкло за новите си модели

 

Тагове: