Warner Bros. смени премиерната дата на адаптацията на култовия научнофантастичен роман Dune. За щастие забавянето е малко и лентата на режисьор Дени Вилньов ще излезе по кината на 18 декември 2020 г. вместо досега предвижданата премиера на 2 ноември 2020 г. Филмът е най-новата адаптация на едноименния роман Франк Хърбърт от 1965 г., която ни пренася на пустинна планета в една версия на галактиката, наподобяваща нашия феодализъм.

Студиото потвърди още, че Dune ще излезе в IMAX формат. Новата дата заема мястото, което Disney по традиция използва за нови Star Wars филми, така че феновете на научната фантастика пак ще получат космическа  опера в този месец.

Вилньов се захвана с Dune, след като вече постигна успехи в жанра с първия си филм Arrival и с Bald Runner 2049. Очаква се новият проект да обхваща два филма, като сценарият за първия покрива първата половина на романа. Филмът на Вилньов е последният засега прочит на Dune, след като Дейвид Линч режисира станалата култова адаптация от 1984 г., а тв каналът Sci FI създаде мини сериал и продължение през 2000 и 2003 г.

Виж още: The Irishman - първи силен трейлър на instant класиката на Мартин Скорсезе (ВИДЕО)

 

Тагове:
Още от Play