Apple TV+ днес обяви, че ще финансира нов документален сериал, съсредоточен върху живота и кариерата на иконата на НБА Ървин „Меджик“ Джонсън. Датата на излизане на поредицата от четири части все още не е финализирана. Като част от продължаващото разширяване на свързаното със спорт съдържание за услугата новата серия идва от New Slate Ventures и XTR Production.

Тя ще изследва живота и постиженията на Джонсън, използвайки невиждани досега архивни кадри и интервюта със самия Джонсън.

С невероятния си стил на игра, подаванията практически без да гледа, и незабравимата си усмивка Меджик променя завинаги представите за баскетбола. Воден от него, отборът на Лос Анджелис Лейкърс доминира в НБА през 1980-те години (5 титли и общо 8 финала през това десетилетие), като същевременно играе и може би най-красивия баскетбол в историята, наречен Showtime, под ръководството на Пат Райли и със звезди като Карим Абдул-Джабар, Джеймс Уорти и Майкъл Купър.

Меджик е принуден да прекрати преждевременно баскетболната си кариера през 1991 г., когато шокиращо обявява, че е носител на вируса на СПИН.

През 1996 г. Меджик Джонсън се връща в НБА, за да изиграе последните 32 мача за сезона. По-рано тази седмица Apple подписа сделка с продуцентската компания на бившия президент на ESPN Джон Скипър, за да осигури повече спортни документални филми без предварителен сценарий за своя канал за съдържание. В момента услугата излъчва и измисления сериал на NBA „Swagger“, изпълнителен продуцент на който е звездата Кевин Дюрант.

Снимка: Apple

Виж още: Няколко мрачни аспекта на изкуствения интелект, които вещаят опасности за човечеството

Още от Play