Продължението на „Младият папа” от 2017 на режисьора и носител на Оскар Паоло Сорентино дебютира първо в HBO GO в страните на HBO в Централна Европа. В петък, 10 януари, ще бъде достъпен първи епизод от сагата, която ни потапя в потайностите на Ватикана.

Човешките желания зад стените на вярата, пороците и колебанията на обитателите на съвременното папство се разгръщат в девет епизода. Всичките те са режисирани от Паоло Сорентино. Сценарият е дело на Сорентино, Умберто Контарело и Стефано Бисе. Вижте трейлър с български субтитри ТУК.

В актьорския състав към Джъд Лоу се присъединява Джон Малкович, а също така ще видим и специалното участие на Шарън Стоун и Мерилин Менсън в епизодични роли.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

Новият сезон започва там, където „Младият папа“ ни остави - Лени Белардо (Джъд Лоу), известен като папа Пий XIII, е в кома. След непредсказуем и мистериозен обрат на събитията държавният секретар Анджело Войело (Силвио Орландо) успява да постави Сър Джон Бранокс (Джон Малкович), очарователен и изискан умерен английски аристократ, на папския престол. Джон приема името Йоан Павел III.

Новият папа изглежда идеален, но той крие тайни, а действията и поведението му издават крехкост и несигурност. Войело веднага разбира, че няма да е лесно да замени харизматичния Пий XIII. В капан между живота и смъртта, Лени Белардо се е превърнал в светец, а хиляди вече го идолизират, подхранвайки контраста между фундаментализмите.

Междувременно Църквата е под атака от външни заплахи и скандали, удрящи символите на християнството и рискуващи да разрушат необратимо установената религиозна йерархия. Както винаги обаче във Ватикана нищо не е това, което изглежда. Доброто и злото продължават ръка за ръка към историята и за да стигнем до разминаването, трябва да изчакаме събитията да поемат своя ход.

Вижте още: The Mandalorian най-сетне свали Stranger Things от стрийминг върха

Тагове: